Tot de basisbebouwing behorende panden, met mogelijk tot de 17de eeuw opklimmende kernen die in de loop van de 19de- en 20ste eeuw aangepast werden, en vermoedelijk deel uitmaakten van de zogenaamde godshuizen van Sint-Antonius (Schapenstraat 22).
Nummer 1 en 3 met verankerde lijstgevels, puilijst en een negblokomlijsting rond de deur.
Nummer 13: breedhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder een kunstleien zadeldak met dakvlakvenster, en een in 1848 verbouwde lijstgevel, wit gekalkt en verankerd, en voorzien van een gecementeerde plint, een lage deur in zandkalkstenen omlijsting, en rechthoekige vensters met houten lateien en hardstenen lekdrempels in de bovenbouw.
Nummer 15. Merkwaardig geheel, gevormd door een breedhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak, en een haaks op de straat ingeplante vleugel van drie bouwlagen onder een kunstleien zadeldak met aandak en een twee traveeën brede zijgevel aan de Redingenstraat. Het breedhuis, oorspronkelijk een éénlaags diephuis, werd in 1861 naar huidig model verhoogd en vermoedelijk toen ook bepleisterd samen met de zijgevel van de haakse vleugel, waardoor een uniforme gevel ontstond met een zandkalkstenen plint en vensters met hardstenen lateien en dito lekdrempels. In 1935 werd de straatgevel ontpleisterd en het muurkapelletje toegevoegd.
Bron: MONDELAERS L. & VERLOOVE C. met medewerking van VAN ROY D., VAN DAMME M. en MEULEMANS K. 2009: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Leuven binnenstad, Herinventarisatie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB2, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)