Geheel van stadswoningen

Beschrijving

Geheel van vijf in kern laat 18de-eeuwse rijwoningen, opgevat als enkelhuizen van twee traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldaken, met verankerde lijstgevels die gekenmerkt worden door een blinde deurtravee, een hardstenen plint, een deur in een zandkalkstenen omlijsting met hoekblokken, en rechthoekige vensters, veelal met 19de-eeuwse hardstenen lekdrempels.

Nummer 57, is voorzien van een 19de-eeuwse cementering met schijnvoegen, een geriemd omlijst verdiepingvenster met trapeziumvormige sluitsteen en een houten kroonlijst op modillons. De deur en het aanpalende venster werden in 1956 verlaagd.

Nummer 61, met een in 1953 gewijzigde ordonnantie (verbreding van het verdiepingvenster en verwijdering van het mezzaninovenster).

Nummers 63-65 kregen recent een nieuwe gevelbepleistering.

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie