Woon- en handelspand dat, licht afwijkend van de bouwaanvraag, opgetrokken werd in 1913 en opgevat is als een ruim hoekpand van drie bouwlagen onder een pannen zadeldak, met drie traveeën aan de Sint-Hubertusstraat, een afgeschuinde hoektravee en vier traveeën in de Goudsbloemstraat. De picturaal uitgewerkte lijstgevels zijn horizontaal geleed door de hardstenen plint, de muurbanden en ontlastingsbogen in witte baksteen, de registers van vensters - korfboogvormig in de eerste en de tweede, en licht getoogd in de derde bouwlaag - en door de houten kroonlijst op modillons. Typerend is de risalietvormige hoektravee met een spiegelboogvormige deuromlijsting van blauwe hardsteen onder een dito balkon met gebombeerde balustrade in gietijzer.
De begane grond werd voor een eerste maal naar ontwerp van L. Dierickx gewijzigd in 1937, door toevoeging van de deur in de Goudsbloemstraat. In 1958 werd het aanpalende venster versmald (L. Caels). De pui in de Sint-Hubertusstraat 10 werd in 1948 toegevoegd naar de plannen van M. Noul.
Afdeling Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg Vlaams-Brabant, Archief Monumenten en Landschappen: beschermingsdossier (08.03.1995).
Bron: MONDELAERS L. & VERLOOVE C. met medewerking van VAN ROY D., VAN DAMME M. en MEULEMANS K. 2009: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Leuven binnenstad, Herinventarisatie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB2, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)