Eclectisch burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eclectisch burgerhuis

Beschrijving

Eclectisch breedhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder een pannen zadeldak met getrapt dakvenster, in 1919 door C. Goemans ontworpen en opgetrokken in baksteen met verwerking van blauwe hardsteen. Typerend zijn de neobarokke korfboogdeur onder ovaalrond bovenlicht - beide met een gebogen waterlijst-, de hardstenen muurbanden, dito tussendorpels en doorgetrokken lekdrempels, de sierankers en het verhoogd middenrisaliet met getrapt dakvenster, voorzien van een overhoeks topstuk en bolbekroning. Onder het dakvenster prijkt een banderol met het opschrift "na lyden komt verblyden".

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 82256 (bouwvergunning 12.12.1919).

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie