Semigesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Semigesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Semi-gesloten hoeve

Beschrijving

Voormalige semigesloten hoeve, met U-vormige aanleg, en café, heden woonhuis; erftoegang aan Driestenbroekestraat. Gemoderniseerde bakstenen dienstgebouwen met pannen zadeldaken rondom gekasseid erf; ten oosten, verbouwde dwarsschuur met windwijzer van ruiter te paard; ten zuiden, remise met ijzeren hek; ten westen, aangepaste stal. Bakstenen boerenwoning van zes traveeën onder vernieuwd zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat), volgens kadastergegevens minstens opklimmend tot het eerste kwart van de 19de eeuw; bevat elementen die verwijzen naar vroegere woning in hout- en leembouw. In het eerste tot tweede kwart van de 20ste eeuw vergroot en verlengd in noordelijke richting. Naar het zuiden georiënteerde gewitte erfgevel met gepikte plint, licht getoogde deur met bovenlicht en beluikte vensters. Roodgekleurde achtergevel, palend aan voetgangerspad, met getraliede rechthoekige vensters en opschrift "ESTAMINET" boven dito deur.

Interieur

Samengestelde balklaag met sporen van schoorgaten in keuken als rest van een vroegere houtbouw. Keuken en onderkelderde opkamer gescheiden door vakwerkwand. Cementtegels in voormalig café met cafékastje; ten westen, ingebouwde zoldertrap.