Semigesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Semigesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Semi-gesloten hoeve

Beschrijving

Semigesloten hoeve met U-vormige aanleg, grenzend aan voetgangerspad "Kersjesveld". Huidig uitzicht uit het eerste tot tweede kwart van de 20ste eeuw, volgens Poppkaart (derde kwart van de 19de eeuw) teruggaand op ouder gebouw. Toegankelijk via getraliede poort op pijlers. Bakstenen bedrijfsgebouwen uit het vierde kwart van de 19de eeuw of de 20ste eeuw.

Bakstenen boerenwoning van zes traveeën en anderhalve bouwlaag onder doorlopend schilddak (pannen, nok loodrecht op de straat) met overhoekse tandlijst; rechts aardappelkelder. Getoogde deur met origineel houtwerk; dito vensters doch nieuwe ramen en rolluiken.

Ten westen, aangebouwde dwarsschuur (nok parallel aan de straat) met afgeschuinde hoek onder getrapte uitkraging; gesculpteerde naald op poort.

Ten oosten, loods; dwarsschuur met stallen uit het derde kwart van de 19de eeuw, later verhoogd, poort en venster gedicht. Ten noorden, wagenhuis en tweeledig bakhuis met beborde geveltop.

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena