Wegkruis met linden

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Wegkruis met linden

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Wegkruis

Beschrijving

Wegkruis beschaduwd door twee linden in nabijheid van dichtgeslibde spaarvijver. Oorspronkelijk houten kruisbeeld circa 1985 vervangen door van elders afkomstig Christusbeeld op betonnen kruis onder dito afdakje.

• Rijksarchief Ronse, Topografisch-historische atlas, nr. 796.
  • Informatie verstrekt door Dhr. L. De Temmerman.
  • BAUTERS P.-BUYSSE R., De Oostvlaamse watermolens, (Kultureel Jaarboek voor de provincie Oost-Vlaanderen, Bijdragen nieuwe reeks - nr.11, 1980, p.118-120).
  • BAUTERS P.-BUYSSE R., Het Oostvlaams molenbestand in 1986, in Kultureel Jaarboek voor de provincie Oost-Vlaanderen, Bijdragen nieuwe reeks - nr. 25, 1986, p. 58-59.
  • BRAKELS T., Geschiedenis van Nederbrakel Opbrakel en omstreken, Kortrijk, 1952, p. 56-57.
  • Inventaris van de wind- en watermolens in de provincie Oost-Vlaanderen,(Kultureel Jaarboek voor de provincie Oost-Vlaanderen 1962, Tweede band, 1963, p. 47).