• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woonhuis

Beschrijving

Dubbelhuis uit het tweede kwart van de 20ste eeuw met elementen uit nieuwe zakelijkheid. Kenmerkende indeling met één + twee traveeën onder snijdende schild- en mansardedaken (kunstleien, nok parallel aan de straat) met uitgelengde dakkapellen. Zijrisaliet van twee bouwlagen, onder aflijnende dakpannen, gemarkeerd door een halfrond hogeroplopend verticaal volume. Gevelvlak verlevendigd met decoratieve bruingeglazuurde steentjes en rechthoekige vensters met afgeronde wanden. Deurportiek verfraaid met ronde vensters en bloembak.

Auteurs :  Duchêne, Helena, Verbeeck, Mieke