Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoevecomplex

Beschrijving

Thans gesloten hoevecomplex, voorheen hoeve met losse bestanddelen (zie Poppkaart derde kwart van de 19de eeuw). Complex opklimmend tot het derde kwart van de 19de eeuw, later aangepast en naar verluidt in 1926 vergroot met dwarsschuur, stallen en remise. Gekasseid erf met mestvaalt ingesloten door eenvoudige bakstenen bedrijfsgebouwen onder zadeldaken (pannen, kunstleien). Zijdelings op de straat ingeplant boerenhuis van zeven traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat) opklimmend tot het derde kwart van de 19de eeuw. Voorgevel gecementeerd met schijnvoegen en houtwerk vernieuwd, begin tweede kwart van de 20ste eeuw. Sterk verbouwde erfgevel, verankerd met gebogen ankers. Gewijzigd interieur.

IJzeren toegangshek tussen muur en wagen-, bak- en kolenhuis, met daarachter een heropgemetste overdekte waterput.

Ten noorden, dwarsschuur. Ten oosten en ten westen, stalvleugels met rechthoekige poorten en nagenoeg blinde gevels aan veldzijde.