Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Rust

Beschrijving

Omhaagde kapel Onze-Lieve-Vrouw van Rust in straatbocht, gebouwd in 1904 naar verluidt voor het bekomen van een genezing. Gewit rechthoekig bakstenen gebouwtje onder zadeldak (pannen) met dakoverstek. Puntgevel verfraaid met geblokte pilasters op sokkels en ijzeren topkruis. Rondboog met bruingeschilderd sierhek. Hart- en kruismotief in reliëf in de geveltop. Blauwgeschilderd tongewelf met hedendaags Onze-Lieve-Vrouwebeeld op gemetst altaar. Oorspronkelijk Onze-Lieve-Vrouw van Rustbeeld, naar verluidt met opschrift RINOCONI (?) circa 1988 uit kapel verwijderd.

• Informatie verstrekt door de heer L. De Temmerman.

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena