erfgoedobject

Winkel

bouwkundig element
ID
73881
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/73881

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woonhuis met winkel
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Rijhuis van drie bouwlagen onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat), in kern uit het vierde kwart van de 19de eeuw tot het eerste kwart van de 20ste eeuw, vernieuwd als winkelhuis met art-decogevel van rode baksteen in de eerste helft van de 20ste eeuw. Kenmerkende strakke geometrische gevelopbouw geaccentueerd door lintvoegen en decoratief metselwerk tussen de getrapte hoeklisenen. Bovenverdieping met driezijdige erker onder een hogeroplopend trapgeveltje. Drieledige winkelpui met afgeronde glaswanden onder betonnen puilijst op consoles; winkeldeur met buisornamenten. Rechthoekige vensterregisters met glas in lood en origineel houtwerk.


Bron     : Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Brakel, Horebeke, Kruishoutem, Lierde, Zingem en Zwalm, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 15N4, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Duchêne, Helena, Verbeeck, Mieke
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Winkel [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/73881 (Geraadpleegd op )