Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Villa met kleine voortuin links palend aan zogenaamd "Zavelpad", samen met tuinafsluiting in 1941 door architect R. De Roose (zie bouwplan) ontworpen. Enkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder snijdende schild- en mansardedaken (pannen, nok parallel aan de straat); links aangebouwde garage annex magazijn. Parement van gele baksteen en verwerking van hardsteen in plint, vensterposten en puilijst.

Op begane grond verspringend gevelvlak met rechthoekige erker, met opvallende vensterposten ter hoogte van het salon, en hoekportiek op pijlers. Rechthoekige vensteropeningen met vernieuwd houtwerk. Interieur (zie bouwplan). Voordeur uitkomend op centrale rechthoekige traphal met achterliggende keuken, links salon annex eetkamer; op bovenverdieping slaapkamers.

• Brakel, Gemeentearchief Nederbrakel, Bouwaanvragen, Doos bouwvergunningen plannen.

Aanvullende informatie

De links aangebouwde garage annex magazijn maakt nu deel uit van de woning en de poort werd vervangen door een raam. Het schrijnwerk is overal vernieuwd.

Auteurs: Jacobs, Els