Hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Semi-gesloten hoeve

Beschrijving

Gerenoveerde, met ijzeren hek afgesloten semi-gesloten hoeve, volgens typologische kenmerken mogelijk opklimmend tot de tweede helft van de 19de eeuw, met bakstenen bedrijfsgebouwen rondom begraasd erf. Thans woonhuis, voorafgegaan door gekasseid pad.

Boerenhuis van zes traveeën onder vernieuwd pannen zadeldak (nok parallel aan de straat). Verankerde lijstgevel met belijnende tandlijst met dropmotief. Licht getoogde voordeur in gesinterde bakstenen omlijsting. Zuidwestelijke zijpuntgevel met druiplijstje boven venster.

Ten noordoosten, voormalige dwarsschuur met stal aangepast tot garage; behouden houten dakvoet.

Ten zuidoosten, aan de straat, dwarsschuur met dakoverstek op daklijstbalkjes; houten bebording in zijpuntgevel vervangen door kunststof (inmiddels afgebroken).

Auteurs :  Duchêne, Helena, Verbeeck, Mieke