Ensemble van twee boerenarbeiderswoningen

Beschrijving

Heden ensemble van twee boerenarbeidershuisjes ten noordoosten van voormalige herberg en bakkerij zogenaamd "In de Brusselsche Poort". Volgens kadasterarchief mogelijk in kern langgestrekt hoevetje uit het tweede kwart van de 19de eeuw, in het vierde kwart van de 19de eeuw vergroot en verbouwd tot twee boerenarbeidershuisjes (zie sporen van gedichte poort in nummer 4). Westelijke zijgevel van nummer 2 recent vernieuwd. Bakstenen breedhuisjes met enkel- en dubbelhuisopstand van anderhalve bouwlaag onder doorlopende getrapte lijst en dito zadeldak (pannen); respectievelijk drie en vier traveeën. Beschilderde en verankerde lijstgevels op gecementeerde plint. Licht getoogde vensters op dorpels, dito deur en poortje.

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena