Eenheidsbebouwing van woon- winkelhuizen

Beschrijving

Eenheidsbebouwing van woon-/winkelhuizen uit het tweede kwart van de 20ste eeuw volgens repeterend schema, met behouden winkelpuien. Onderkelderde bakstenen dubbelhuizen van drie en vier traveeën en twee bouwlagen onder doorlopende kunstleien zadeldaken (nok parallel aan de straat). Gevelvlak met markerende lisenen en aflijnende getrapte daklijsten aan spaarvelden. Afwisselend getoogde en rechthoekige, met afgeschuinde hoeken, muuropeningen. Nummer 48 met behouden kroonlijst op modillons en tot afzonderlijke woning verbouwde linkerpoorttravee (nummer 50).

De begane grond van nummer 46 werd verbouwd.

• Informatie verkregen van de gemeente Brakel (21 december 2021).