Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Halle

Beschrijving

Kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Halle. Kleine rechthoekige wegkapel, gelegen in Hayesbos aan gekasseide voetweg achter nummer 7. Verankerde en gewitte baksteenbouw op gepikte plint onder zadeldak (leien); volgens kadasterarchief van 1910. IJzeren topkruis boven voorpuntgevel. Ankers met bout. Rondboogdeur onder gepikte bakstenen booglijst met rechte uiteinden en met kruis. Rechthoekige houten deur deels met spijlen; ijzeren roedeverdeling in bovenlicht. IJzeren kruis met Christusbeeldje onder afdak tegen de achtergevel. Bepleisterd interieur met gebogen overwelving, boven altaar geschilderde driehoek waarin voorstelling van Heilige Geestduif. Kleine rode en grijze vierkante vloertegels. Gemetst altaar op boog. Polychroom beeld van Onze-Lieve-Vrouw van Halle op getrapte beeldensokkel.