• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenhuis

Beschrijving

Voormalige hoeve met grotendeels verharde (gebetonneerde) binnenplaats; brede toegang met ijzeren hek aan zware overhoekse bakstenen hekpijlers afgedekt door hardstenen dekplaat met bolornament. Waarschijnlijk deels nog een rest van een grote hoeve met losse bestanddelen zoals weergegeven op de Ferrariskaart (1771-1778). Naar het zuidoosten georiënteerd boerenhuis van zeven traveeën, deels met zolderverdieping, + links aanpalende dwarsschuur onder doorlopend zadeldak (pannen), mogelijk opklimmend tot de 18de eeuw met jongere aanpassingen (tweede helft van de 19de eeuw). Begane grond en opkamer met licht gebogen muuropeningen in rechthoekige hardstenen omlijstingen, behalve twee linker, met sponning en luikduimen; voordeur gekoppeld aan venster. Gecementeerde plint in afgevlakte imitatiebossage en houten daklijst op consooltjes als jongere elementen. Eveneens aangepast interieur, bewaart driedelige overwelfde kelder (buitentrap later toegevoegd).

Dwarsschuur met opschriften op binnenzijde raamwerk van schuurpoort: 1888, kruismotiefje tussen V D Schueren, VDVD en J.B.T.

Ten zuidoosten, parallel boerenhuis, lage bakstenen stallen onder pannen zadeldak.