Café de Kater

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Café de Kater

Beschrijving

Voormalig café naar verluidt zogenaamd "De Kater" (tot eind jaren 1930), gelegen aan straatbocht en hoek Beukelpad. Eén linde in voortuin aan de straat, overblijvend van rij van drie linden bij verwijderd kruis met Christusbeeld.

Zijdelings aan de straat palend bakstenen breedhuis van vijf traveeën en één bouwlaag onder pannen zadeldak, uit begin jaren 1890. Verankerde lijstgevel met beluikte vensters; één van beide deuren in een rechthoekige gesinterde bakstenen omlijsting. Getrapte bakstenen daklijst. Tegen de achtergevel aanleunend bedrijfsgebouw van voormalige schrijnwerkerij met poort in straatgevel.

Het kruis staat heden weer op zijn oude locatie.