Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve

Beschrijving

Gesloten hoeve uit het derde kwart van de 19de eeuw, teruggaand op oudere hoeve met in U-vorm aaneensluitende gebouwen; naar verluidt na verkoop in 1911 woning aangepast en met halve verdieping verhoogd. Gekasseide rechthoekige binnenplaats met ten noorden aan de straatkant gelegen boerenwoning van zeven traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldak (kunstleien, nok parallel aan de straat).

Gevelcementering met schijnvoegen. Deuromlijsting van gesinterde baksteen en fraaie deurknop in vuistvorm in de erfgevel (ten zuiden). Rechts aanleunende overzolderde poort met doorrit en in de gevel geïntegreerde open kapel opgericht ter vervanging van na 1911 gesloopte alleenstaande wegkapel, gelegen voor de hoeve. In grijze baksteen omlijste spitsboog bekroond door dito kruis. Gepolychromeerd plaasteren beeld van Heilige Anna met kind Maria.

Bakstenen bedrijfsgebouwen merendeels onder pannen zadeldaken en met gewitte erfgevels. Ten zuiden, dwarsschuur met rechthoekige schuurpoort tussen lisenen. Ten westen, lagere vleugel met stallen; ten oosten, met veldpoort.