Hoeve met brouwerij P. Van Der Linden en Zonen

Beschrijving

Voormalige hoeve met bijhorende brouwerij P. Van Der Linden en Zonen (zie geschilderd opschrift van voorgevel). Bakstenen gebouwencomplex met vierhoekige gesloten aanleg in straatbocht. Niet meer in werking sedert 1954 en in verval; technische uitrusting verdwenen. Sieranker met jaartal 1824 boven boog met geschilderd opschrift van brede korfbogige toegangspoort, mogelijk refererend aan oprichting ervan. Dominant industrieel gebouw aan de straat van drie bouwlagen onder pannen schilddak, vergroting uit de eerste helft van de 20ste eeuw van ouder gebouw. Diephuis op noordoostelijke hoek vervangt, wellicht sinds de jaren 1950, het vroeger boeren- en brouwershuis.

Ten noordwesten, op het achtererf, afzonderlijk bijgebouw, waarschijnlijk vroeger wagenhuis.

Ten noorden, achter de woning, vrij groot bakstenen bakhuis van het tweedelige type.