Semigesloten hoeve en Onze-Lieve-Vrouwekapel

Beschrijving

Semigesloten bakstenen hoeve. Zijdelings aan de straat palende boerenwoning van zeven traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat), gebouwd in 1908.

Onze-Lieve-Vrouwekapel rechts uitgespaard in de blinde straatpuntgevel van de boerenwoning; gelijktijdig met de woning opgericht in 1908. Markerende boog met drie kruisen van oranjekleurige baksteen; ijzeren hek. Bepleisterde en blauwgeschilderde nis; polychroom Onze-Lieve-Vrouwebeeldje met Kind in beglaasd houten kastje op altaarblad.

• Informatie verstrekt door L. De Temmerman.