Neoclassicistische stadswoning

Gemeente Leuven
Straat Jan Stasstraat
Locatie Jan Stasstraat 3, Leuven (Vlaams-Brabant)

• Herinventarisatie Leuven (geografische herinventarisatie: 01-01-1997 - 15-02-2010).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Neoclassicistisch stadswoning

Beschrijving

Halfvrijstaand neoclassicistisch dubbelhuis dat vermoedelijk dateert uit het tweede kwart 19de eeuw. Drie verkleinende bouwlagen en vier traveeën onder zadeldak. Oorspronkelijk bepleisterde bakstenen lijstgevel, verwerkt met zandsteen voor de plint, de vlakke rechthoekige deuromlijsting, de hoekblokken van de dito vensters en de thans gedichte steigergaten. Arduinen lateien en lekdrempels, beneden voorzien van consooltjes. Vernieuwde kroonlijst en met schijnvoegen gecementeerde linkse zijgevel.

Bron: Mondelaers Lydie & Verloove Clara i.s.m. Van Roy Diane, Van Damme Marjolijn en Meulemans Katharina. 2009. Inventaris van het bouwkundig erfgoed. Provincie Vlaams-Brabant. Leuven binnenstad. Herinventarisatie. Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. VLB2 (onuitgegeven werkdocument)

Auteurs: Mondelaers, Lydie & Verloove, Claartje