Beeldbepalende wederopbouwarchitectuur met gemengde neo-Vlaamse-renaissance en barokke stijlkenmerken en waarvoor het ontwerp op naam staat van architect G. Decock. Winkel- woonpand met tweeledige opstand overeenkomstig de oorspronkelijke ordonnantie met brede gelijkvloerse winkelpui links - heden winkel én privé-toegang - en poorttravee rechts - nu op de begane grond eveneens ingenomen door een winkelruimte. Gevelfront met typerende contrastrijke materialencombinatie - rode baksteen en arduin - en karakteristieke vormentaal en decor. Zie het verticale en horizontale lijnenspel van de begrenzende pilasters in gevelhoge superpositie, de cordongeleding en het netwerkdecor bekomen door het doortrekken van vensteromlijstingen en -stijlen. Verder de poortomlijsting met bekronend gebroken fronton, de beëindiging van de gevelpartijen door tweeledige en halsvormige topconstructies en als typische ornamenten diamantkop-, wortelmotieven, sierbollen en, voor de erker, bijkomende decoratieve panelen.
Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 78695 (bouwvergunning 22.01.1921).
Bron: MONDELAERS L. & VERLOOVE C. met medewerking van VAN ROY D., VAN DAMME M. en MEULEMANS K. 2009: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Leuven binnenstad, Herinventarisatie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB2, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Winkel- woonhuizen in Wederopbouwarchitectuur [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/74137 (geraadpleegd op ).