Pand dat de hoek markeert met de Leopold Vanderkelenstraat. Historiserende wederopbouwarchitectuur met horecafunctie op de begane grond, ontworpen door de architecten Ch. Veraart en E. Richir (Brussel) en vergund in 1923. Drie bouwlagen en in totaal zeven traveeën onder mansardedak (leien en pannen) met oeils-de-boeuf.
Classicerende opstand, in de bovenbouw uitgewerkt in bak- en natuursteen met een horizontaal en verticaal lijnenspel, bekomen door de geleding met pseudo-pilasters en risalieten en - als reminiscenties aan het platte banddecor - de over de borstweringen en penanten doorgetrokken omlijstingen van de rechthoekige vensters, die in de derde travee van de zijgevel gedicht zijn. Begane grond deels met hardstenen, deels met vernieuwde bekleding. Sterk overkragende puilijst en houten kroonlijst.
Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 80920 (bouwvergunning 26.03.1923).
Bron: MONDELAERS L. & VERLOOVE C. met medewerking van VAN ROY D., VAN DAMME M. en MEULEMANS K. 2009: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Leuven binnenstad, Herinventarisatie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB2, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)