Eenheidsbebouwing

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eenheidsbebouwing

Beschrijving

Sobere eenheidsbebouwing, volgens de bouwvergunning van 1902 opgetrokken als zeven enkelhuizen met drie bouwlagen en telkens twee traveeën op terugwijkende rooilijn: de eerste twee panden werden later omgevormd tot een dubbelhuis. Bakstenen gevelwand met verwerking van arduin voor de plint, de vlakke rechthoekige deuromlijstingen en de lateien van de dito benedenvensters, en verder ook voor de lekdrempels; gesinterde baksteen voor de speklagen en de rollagen boven de ontlastingsbogen van de getoogde bovenvensters die overwegend gedicht zijn in de deurtravee. Aflijning door klassieke kroonlijsten. Blinde zijgevel van nummer 26 palend aan de Theresianengang.

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 64079 (bouwvergunning 05.05. 1902).

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie