• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve met losse bestanddelen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Mooi gelegen voormalige hoeve, vergroot en aangepast in 1976-77 onder leiding van architect J. Robiette. Twee oude linden links naast het huis.

Oorspronkelijk boerenhuis van geleemde vakwerkbouw en strodak, bij aanpassingswerken versteend en witgeschilderd met behoud van het oude stijl- en regelwerk; vergroot naar de straatzijde toe in aangepaste stijl, afgedekt door pannen dak. Naar het zuidoosten gerichte voorgevel met kleine rechthoekige houten kozijnen en zichtbare koppen van ankerbalken met doorstekende pennen. Oud gedeelte links met behouden deur met houten bovendorpel versierd met ingekerfd opschrift Anno 1764 en Christusmonogram IHS.

Binnenin tussen huidige hal en woonkamer, wand met bewaarde stijlen en schoren en twee nu gedichte deurtjes met geprofileerde latei. Samengestelde balklaag met versierde moerbalken, in de woonkamer onder andere met ingekerfd jaartal 1764 en Christusmonogram en met versierde schoren rustend op zware stijl van kozijn.

Ten zuiden, tweedelig bakhuis met gewitte gevels onder zadeldakjes met bewaarde bakoven.

Auteurs: Lanclus, Kathleen