Schuur

Beschrijving

Volgens kadasterarchief, voorheen een schuur uit midden 19de eeuw, eind 19de eeuw deels omgevormd tot woning en circa 1907 verdeeld in twee woningen. Gekoppelde huisjes van anderhalve bouwlaag met beraapte gevel in spiegelbeeldschema. Getoogde en beluikte vensters en deuren, voorafgegaan door arduinen trap. Is met sloping bedreigd. De aanpalende schuur onder doorlopend zadeldak (leien) behoort bij de ertegenover gelegen hoeve nummer 17. Grotendeels gewitte straatgevel. Getoogd voetgangersdeurtje in rechthoekige poort met oud ijzeren geheng.

Auteurs: Lanclus, Kathleen

Aanvullende informatie

Het schuurgedeelte is herkenbaar bewaard. De voormalige aanpalende gekoppelde huisjes in spiegelbeeldschema werden gesloopt en vervangen door een recente bouw op nummer 20.