• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoeve met woonhuis gelegen achterin geplaveid voorerf met voor- en achteraan haaks ingeplante dienstgebouwen volgens H-vormige opstelling vermoedelijk uit het tweede kwart van de 20ste eeuw, voorheen aan de straat afgesloten door hoge bakstenen muur, heden laag gemetst muurtje met centrale toegang. Gebouwd in het derde kwart van de 19de eeuw in plaats van een oudere hoeve.

Breedhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat), van 1869, zie gevelsteentje boven deur. Geschilderde bakstenen lijstgevel op vernieuwde natuurstenen plint in breuksteen met twee keldergaten in linker travee. Haast rechthoekige vensters op arduinen dorpels met vernieuwd houtwerk en voorzien van luiken aan de benedenvensters. Deur met bovenlicht met ijzeren verdeling gevat in gesinterde bakstenen omlijsting met oren en kroonlijstje. Gevelbeëindiging door middel van tandlijst en houten kroonlijst op klossen. Ongeschilderde bakstenen achtergevel met gelijkaardige opstand en deuromlijsting.

Auteurs: Lanclus, Kathleen