Gemeentehuis van Sint-Kornelis-Horebeke en café

Beschrijving

Voormalig gemeentehuis en café tot 1968. Alleenstaand huis van vier traveeën en twee en een halve bouwlaag onder schilddak (pannen, nok loodrecht op de straat), volgens kadasterarchief voorheen schuur omgebouwd tot woonhuis in laatste kwart 19de eeuw. Oorspronkelijk beraapte lijstgevel met opschrift "Gemeentehuis" op gepleisterd paneel op borstwering, nu gecementeerde gevel. Licht getoogde muuropeningen met vernieuwd houtwerk in vlakke omlijstingen vroeger gecementeerde omlijstingen met hoekblokken en deur in geprofileerde omlijsting met sluitsteen. In feite schermgevel voor een diephuis, uiterste traveeën van bovenste verdieping blind.

Tussen het oud gemeentehuis en Koekoekstraat nummer 17, veldweg naar Sint-Maria-Horebeke.

Auteurs: Lanclus, Kathleen