Winkel, dorpscafé en hoeve

Beschrijving

Voormalige winkel, dorpscafé en hoeve, nu woonhuis van vijf traveeën en anderhalve bouwlaag onder afgewolfd zadeldak (kunstleien), op rechter zijgevel door middel van muurankers gedateerd 1903. Gecementeerde en verankerde voorgevel met getoogde muuropeningen, onder andere twee deuren in de uiterste traveeën respectievelijk van winkel en café, en voorheen beluikte vensters. Keldergaten. Aflijnende muizentand. Rechter zijgevel met jaartalankers en sieranker in geveltop.

Haaks erachter ouder dienstgebouw voorheen deeluitmakend van de ernaast gelegen hoeve met onbewoond woonhuis uit midden 19de eeuw aan de straat.

Auteurs: Lanclus, Kathleen