Heilige Leonarduskapel geïncorporeerd in woonhuis

Beschrijving

Breedhuis van één bouwlaag onder zadeldak uit begin 20ste eeuw, later rechts verlengd (eind eerste kwart van de 20ste eeuw). Grijsgeschilderde gecementeerde voorgevel met aangepaste muuropeningen. Geïncorporeerde Heilige Leonarduskapel aan rechter voorgevelhoek naast hoge rechthoekige poort; naar verluidt opgericht in of kort na 1918 wegens bekomen bevrijding van de Duitse oorlogsbezetter. Spitsboogdeur onder rood kruismotief in uitspringende puntgevelvormige omlijsting; vleugeldeur met decoratief traliewerk in de deurlichten en bovenlicht met roedeverdeling.

Interieur. Gemetst altaar met gemarmerd houten opzetstuk; gepolychromeerde plaasteren beelden van Heilige Leonardus, Heilig Hart, Heilige Theresia en zwarte Onze-Lieve-Vrouw van Halle; offerbus met relikwie.

Auteurs: Verbeeck, Mieke

Het dak en de gevel van het woonhuis werden vernieuwd.