Gesloten hoeve

Juridische gevolgen

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Dorpskom Hemelveerdegem

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve

Beschrijving

Gesloten bakstenen hoeve gedomineerd door boerenburgerhuis uit begin 20ste eeuw op straathoek. Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok evenwijdig aan de straat). Lijstgevel begrensd door hoeklisenen en centraal licht uitspringend deurrisaliet. Hardsteen aangewend voor deuromlijsting en in de vensterbogen. Aansluitende bedrijfsgebouwen achteraan deels teruggaand tot tweede helft 19de eeuw, uitgebreid in 20ste eeuw.

Auteurs :  Verbeeck, Mieke