Beschrijving

Achterin gelegen hoeve met losstaande bestanddelen rondom een vierkant verhard erf; populierendreef en ijzeren toegangshek aan betonnen pijlertjes in het zuidwesten. Ten noorden, boerenhuis van zeven traveeën onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat), in kern opklimmend tot de 18de eeuw, achteraan uitgebreid eind 19de eeuw. Verankerde, heden gecementeerde en witgeschilderde erfgevel op gepikte plint. Rechthoekige deur en gekoppelde, in het eerste kwart van de 20ste eeuw vernieuwde vensters onder houten latei met rozetjes, luiken met behouden klemmen met hoofdjes.

Ten oosten, gewit bakhuis onder zadeldak (nok parallel aan de straat) en aangebouwde stal en duivenhok. Roodgeschilderd houtwerk.

Ten zuiden, grote bakstenen schuur en stallen onder pannen zadeldak (nok loodrecht op de straat), met gerecupereerde, "anno 1720" gedateerde balk met initialen HVC.

Ten westen, gewitte stallen onder overstekend zadeldak( pannen, nok parallel aan de straat) met links en achteraan aanbouwsels onder lessenaarsdak; gepikte plint.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen