Hoeve met aanhorigheden

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve met aanhorigheden

• is aangeduid als beschermd monument Hoeve met aanhorigheden

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Voormalig hoevetje, heden in omhaagde tuin met behouden bakhuisje, gekasseide oprit beschaduwd door imposante linde en nieuw ijzeren toegangshek.

Boerenhuis van acht traveeën onder rieten zadeldak afgezet met rij pannen (nok loodrecht op de straat) met oude 18de-eeuwse kern, aangepast in de jaren 1970 door architect Vandersmissen. Gewitte gevels op gepikte plint. Verankerde gewitte gevels op gepikte plint. Rechthoekige vensters onder houten latei, nieuw witgeschilderd houtwerk naar oud model en wit- en groengeschilderde luiken. Vergroot vensters in uiterst rechter travee. Korfboogdeurtje in derde travee.

Interieur met bewaarde samengestelde balklaag met zware moerbalk met versierd uiteinde met stermotief en gleuf van vroeger schoorstuk, wijzend op vakwerkbouw.

Ten oosten, bakstenen bakhuisje van het tweeledige type onder pannen zadeldakjes (nok parallel aan de straat); bewaarde oven.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen