Hoeve met losstaande bestanddelen op omhaagd erf met behouden gemetste mestvaalt.

Ten noorden, boerenhuis van zes traveeën onder pannen zadeldak (nok loodrecht op de straat), opklimmend tot eind 18de eeuw. Verankerde gewitte erfgevel op gecementeerde plint. Rechthoekige vensters onder grijsgeschilderde latei. Rechthoekige deuren in eerste en vierde travee.

Ten oosten, grote dwarsschuur ingeplant op de rooilijn met gewitte gevels op grijsgeschilderde plint. Straatgevel met grote ankers en getrapte daklijst. Rechthoekige poort in tweede travee. Erfgevel met idem poort aan doorrit en getoogde staldeuren. Ervoor, gemetste mestvaalt met aflijnende tandlijst.

Ten westen, vrijstaand bakhuis van het eenledige type, (nok parallel aan de straat) met links pannen afdak als houtopslagplaats.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen