Beschrijving

Achterin gelegen, voorheen volledig cirkelvormig omgrachte hoeve met losstaande bestanddelen op met gras begroeid erf oorspronkelijk toegankelijk via een brug (heden opgevuld) en ijzeren hek tussen monumentale vierkante gewitte hekpijlers ten zuiden. IJzeren hekwerk, in zwikken gedateerd 1879. Deels behouden wal ten zuidwesten van het hek en ten westen, afgeboord met knotwilgen.

Ten noorden, boerenhuis van negen traveeën onder zadeldak (kunstleien, vermoedelijk in plaats van stro), naar verluidt binnenin op een balk gedateerd 1701. Erfgevel met gecementeerd parement en aflijnende geprofileerde daklijst, gekoppelde rechthoekige vensters met houten lateien en getoogde deur. Links afgeschuinde hoek en aansluitende stallen onder golfplaten dak; bewaard interieur.

Ten westen, imposante dwarsschuur met gewitte gevels onder pannen zadeldak met links uitspringend gedeelte, uit de 18de eeuw. Erfgevel met twee korfboogpoorten, idem poorten gedicht in achtergevel en verluchtingsgaten in linker zijpuntgevel.

Ten oosten, gewit bakhuis van het tweeledige type en recenter bakstenen wagenhuis van drie traveeën met twee korfboogpoorten.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen