Schoolhuis en gemeenteschool

Beschrijving

Schoolhuis en gemeenteschool, afdeling Marolle. Aankoop van grond in 1869 en bouw van het schoolhuis en aanpalende klassen in 1870-72.

Aan de straat palend dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Kleurrijke baksteenbouw met decoratieve friezen, getrapte daklijsten in de zijpuntgevels, vensteromlijstingen en spiegels op de borstwering. Geprofileerde puilijst. Getoogde vensters met hoekblokken, sluitsteen en arduinen dorpels; benedenvensters met luiken.

Zijpuntgevels met drie gelijkaardige bovenvensters. Geaccentueerde getoogde deur in vlakke gepleisterde omlijsting met oren, bekronende spiegel en kroon- en tandlijst; zandstenen neuten. Nieuwe deur met bovenlicht. Links en rechts flankerende klaslokalen onder plat dak.

Nieuwe klaslokalen in L-vorm achteraan.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen