Klooster van de zusters van Opbrakel

Beschrijving

Kloostergebouw van de zusters van Opbrakel, opgericht in 1930 naast een reeds bestaande schoolgebouw, heden gesubsidieerde Vrije Basisschool. Deels vrijstaande vleugel met links ijzeren hek naar achterin gelegen garage en tuin. Recent gerenoveerd gebouw in art-decostijl, opgetrokken uit oranje baksteen verwerkt met witte steen en arduinen plint. Verspringende volumes met voor- en zijbouw van drie traveeën en twee bouwlagen onder leien mansardedaken en okseltorentje. Gemarkeerd rechter deurtravee met portiek met vierkante versierde pijlers en initialen S F van Sint- Franciscus, patroonheilige van het klooster; rondboogdeur met bovenlicht met ijzeren smeedwerk. Rechthoekige vensters met roedeverdeling. Linker zijgevel met oculus in afgeknotte top en twee engelen figuren in baksteenreliëf met natuurstenen hoofdjes links en rechts van blinde spiegel.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen