Eclectische dokterswoning

Beschrijving

Eclectische villa gebouwd in 1910 als dokterswoning. Omringende grote beboomde tuin met vijver, aan de straat afgesloten door lugusterhagen achter lage muurtjes. Fraai ijzeren toegangshek tussen gietijzeren zuilen; gelijkaardig hekken in de tuin.

Gebouw van oranje en rode baksteen op breukstenen plint, met twee bouwlagen onder leien mansardedak met dakkapellen en -vensters; rechter topgevel met sierankers "anno 1910". Omlopende donkere bakstenen banden en arduinen waterlijsten en houten kroonlijst op uitgewerkte bakstenen modillons; sierankers op de penanten. Asymmetrische voorgevel van drie met links arkeltorentje met decoratieve spits met uibekroning en gesmeed ijzeren windwijzer. Rechts schoudergevel met erker en overhoeks topstuk. Getoogde muuropeningen met nieuw raamwerk. Achtergevel met verspringende volumes en terrassen.

Links recentere vrijstaande garage van oranje en gele baksteen onder afgewolfd leien dak afgelijnd door baksteenfriezen.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen