Alleenstaand burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Alleenstaand burgerhuis

Beschrijving

Gelegen aan de hoek met Ommegangstraat. Alleenstaande woning gebouwd door graaf vander Meere circa 1835 op een spievormig terrein. Toegang op de hoek via een breed ijzeren hek aan betonnen pijlertjes. Verankerd gepleisterd en witgeschilderd gebouw op vierkante plattegrond, drie traveeën en heden twee bouwlagen onder tentdak (zwarte pannen) met twee in U-vorm aangebouwde en deels uitspringende lagere dienstvleugels achteraan. Rechthoekige deur, beluikte benedenvensters en licht getoogde bovenvensters; bewaard houtwerk en dorpels. Zijgevel met hoger oplopend middenrisaliet met rondboogvenster en puntgevelbekroning; rondboognis en blind venster.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen