Semi-gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Semi-gesloten hoeve

Beschrijving

Heden semi-gesloten hoeve met voormalig boerenhuis, heden stallen in het noorden, met in L-vorm aangebouwde recentere stallen in het oosten, en nieuw boerenhuis ten zuiden van het verhard vierkant erf. Voormalig boerenhuis van zes traveeën onder zadeldak (pannen, nokrichting parallel aan de straat) met oude kern minstens opklimmend tot de 18de eeuw. Verankerde gewitte gevels op gepikte plint; onder meer houten ankers. Rechthoekige vensters en deuren onder houten latei. Ten zuiden, huidig bakstenen boerenhuis van vijf traveeën onder zadeldak (pannen, nokrichting parallel aan de straat), naar verluidt op een zolderbalk gedateerd 1929. Beluikte getoogde vensters en deur.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen