Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen op omhaagd begraasd erf met ijzeren toegangshek tussen twee linden.

Ten noorden, boerenhuis van zes traveeën onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat), met oude kern opklimmend tot de 18de eeuw. Verankerde gewitte erfgevel op grijsgeschilderde plint. Rechthoekige vensters met betonnen latei en arduinen dorpels; nieuwe luiken. Getoogde deur in rode en zwarte bakstenen omlijsting onder rechte druiplijst; nieuwe deur. Linker travee thans garage.

Tegen noordoosthoek, recenter bakhuis onder haaks zadeldak (pannen) met aflijnende muizentand.

Ten oosten, bakstenen koeienstallen van vier traveeën onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat) met rechthoekige en getoogde deuren, groengeschilderd houtwerk.

Midden op het erf, twee imposante Linden die de armpomp en betonnen hondenhok beschaduwen.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen