erfgoedobject

Café en sculptuur

bouwkundig element
ID
74449
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/74449

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Café met beelden
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Nu zogenaamd café "De Welkom" ingeplant op de splitsing van de Ouwegemsesteenweg en de Molendamstraat. Spievormige voortuin met terras en plantsoen met bronzen beeldje, "Meisje met fluitje" van beeldbouwer Hub. Van der Donckt op initiatief van de vzw d'Ouwegemse Fluitjes (zie Fluitjeskermis).

Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (zwarte pannen, nok loodrecht op de straat), uit het derde kwart van de 19de eeuw. Gelijkaardige voor- en linker zijgevel met beraapt, heden geelgeschilderd parement op gepleisterde plint en dito hoekblokken. Begane grond met rechthoekige deuren en brede rechthoekige vensters in vlakke omlijsting; aflijnende puilijst en gepleisterde fries. Sporen van vroeger huisnaambord boven deur. Omlijste bovenvensters met typische afgeronde bovenhoeken op doorgetrokken dorpels.


Bron     : Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Brakel, Horebeke, Kruishoutem, Lierde, Zingem en Zwalm, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 15N4, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen
Datum  : 1999


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Café en sculptuur [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/74449 (Geraadpleegd op 20-06-2021)