Twee burgerhuizen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee burgerhuizen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kosterwoningen

Beschrijving

Dubbelhuizen, voorheen met voortuintjes, van drie traveeën en twee bouwlagen onder doorlopend zadeldak (pannen), uit het vierde kwart van de 19de eeuw tot het eerste kwart van de 20ste eeuw. Nummer 5 gebouwd circa 1875 door koster De Pourck met beraapt, heden geelgeschilderd parement met getoogde omlijste vensters, gewaarde duimen van persiennes en nieuw raamwerk en deur. Nummer 7 uit het eerste kwart van de 20ste eeuw met bakstenen parement met gemarkeerd middenrisaliet en hoeklisenen met sierankers. Rechthoekige vensters onder I-lateien met rozetjes.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen