Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen in U-vorm geschikt rondom een met gras begroeid en omhaagd voorerf, voorheen met duiventoren, met fraai ijzeren hek aan betonnen pijlers.

Ten oosten, boerenhuis van acht traveeën en heden anderhalve bouwlaag onder zadeldak (zwarte pannen, nok parallel aan de straat), met kern uit de eerste helft van de 19de eeuw, naar verluidt volgens jaartal op dakgebint verhoogd in 1906. Verankerde beraapte voorgevel op gecementeerde plint. Getoogde omlijste deuren (rechter deur oorspronkelijk venster) en vensters, nieuw houtwerk en bewaarde duimen. Vlak omlijste halfronde venstertjes op doorgetrokken dorpels onder de houten kroonlijst. Linker staltravee met kleinere rechthoekige deur.

Deels gewitte achtergevel met uitgebouwde keuken en stallen op rechter hoek onder pannen lessenaarsdaken.

Ten noorden, in L-vorm aansluitende gewitte koeienstallen onder pannen zadeldak (nok loodrecht op de straat) met vlechtingen in rechter zijpuntgevel, opklimmend tot de 18de eeuw.

Ten zuiden, allenstaande zijdelings aan de straat palende dwarsschuur en oorspronkelijk open wagenhuis met drie rondbogen onder één zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat), vermoedelijk uit de eerste helft van de 19de eeuw. Gewitte gevels op grijsgeschilderde plint. Dwarsschuur met rechthoekige poort en rechts ervan lage deur naar gewelfde kelder. Linker travee met drie rondbogen op pilasters met sokkel en imposten, twee rechter bogen deels gedicht en voozien van rondboogvensters met roedeverdeling. Aflijnende getrapte daklijst.

Achtergevel met rechthoekige staldeuren onder houten latei, sporen van gedichte poort en links bij de straat vroegere knechtenwoning.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen