Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen, voorheen met winkel-café zogenaamd "In de Gans" en "In de Leeuwerik", met gekasseide oprit en rechthoekig met gras begroeid binnenerf met beschaduwde mestvaalt.

Ten noorden, haaks op de straat ingeplant boerenhuis waarvan twee rechter traveeën voorheen winkeltje, twee middentraveeën café en twee linker traveeën woonhuis, onder pannen zadeldak, opklimmend tot de 18de eeuw. Verankerde gecementeerde en gewitte gevels, aan erfzijde op imitatiebreukstenen plint van ongelijke hoogte door klimmend terrein. Licht getoogde deuren en vensters, middenvensters met bewaarde luiken en houtwerk.

Ten oosten, aan de straat palend bakstenen gebouw van drie traveeën onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat) voorheen met bollenbaan en bakoven achteraan.

Ten westen, bakstenen stallen en kippenhokken onder verspringende zadeldaken (pannen, nok parallel aan de straat). Getoogde, groengeschilderde deuren.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen