Beschrijving

Hoevetje met losstaande bestanddelen op begraasd erf met fraai roodgeschilderd ijzeren hek aan gietijzeren zuiltjes.

Ten westen, boerenhuis van vijf traveeën onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat), opklimmend tot de 18de eeuw. Verankerde gewitte gevels op gepikte plint. Twee behouden houten bolkozijnen met groengeschilderde luiken links en rechts van getoogde deur in rode en zwarte bakstenen omlijsting onder geprofileerde waterlijst. Twee beluikte rechthoekige vensters in linker travee.

Ten noorden, bij de straat ingeplant 19de-eeuws bakhuis onder pannen zadeldak (nok parallel aan de straat); gewitte gevels op gepikte plint.

Ten zuiden, 19de-eeuws bedrijfsgebouw van vier traveeën met schuur en stallen onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat). Rechthoekige deuren onder houten lateien en poort rechts.

Armpomp op het erf.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen