erfgoedobject

Molenaarshuis van de Rooigemmolen

bouwkundig element
ID
74518
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/74518

Juridische gevolgen

Beschrijving

Voormalig molenaarshuis van de Rooigemmolen heden gerenoveerd tot landhuis. Oorspronkelijk woonhuis en bedrijfsgebouw ingeplant in de hoek van de straat op een met gras begroeid en omhaagd erf met breed ijzeren hek ten westen.

Ten oosten, woonhuis van negen traveeën onder zadeldak (pannen in plaats van stro, nok parallel aan de straat), uit de 18de eeuw. Verankerde, geelgeschilderde gevels op gepikte plint en aflijnende baksteenfries. Licht getoogde vensters met groen- en witgeschilderde luiken en dito deur.

Ten westen, heden aan de weg palend bedrijfsgebouw van zes traveeën onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat).


Bron: BOGAERT C., DUCHÊNE H., LANCLUS K. & VERBEECK M. 2000: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Brakel, Horebeke, Kruishoutem, Lierde, Zingem en Zwalm, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 15n4, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Molenaarshuis van de Rooigemmolen [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/74518 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.