Beschrijving

Achterin bij de Molenbeek ingeplante hoeve met losstaande bestanddelen toegankelijk via gekasseide oprit en ijzeren hek aan vierkante gemetste pijlers met pannen zadeldakje in het westen.

Ten oosten, op een terp gelegen boerenhuis van zes traveeën onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat), uit het tweede kwart van de 19de eeuw. Verankerde gewitte gevels op gepikte plint en aflijnende getrapte daklijst. Rechthoekige vensters, nieuw houtwerk en decoratieve luiken. Rechthoekige deur voorafgegaan door vier treden.

Ten noorden, gewit bakstenen bedrijfsgebouw onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat), volgens jaaranker in linker topgevel van 1842. Erfgevel met rechthoekige rolpoorten en staldeurtje rechts. Ten zuiden en ten westen, recente bedrijfsgebouwen.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen