Molenaarswoning Snuifmolen

Beschrijving

Voormalig molenaarshuis van de vroegere stenen olie- en graanmolen, zogenaamde "Snuifmolen" midden 19de eeuw eigendom van molenbouwer K. Adams. Voorheen ook café zogenaamd "In 't Meuleke". Ingeplant schuin tegenover de Huisekoutermolen op een volledig omhaagd en door bomen omgeven erf.

Woonhuis van zeven traveeën onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat) uit eind 18de eeuw, (confer kaart van 1792). Verankerde gewitte gevels op gecementeerde plint en aflijnende getrapte daklijst. Rechthoekige deur en vensters met luiken en houten latei.

• Rijksarchief Gent, Fonds della Faille, doos 82/nummer 229.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen